Ikioma, uusi harrastukseni; kukka-asetelmat

Tuntuu, että todella monella näin syksyn tullen on uusia harrastuksia tai ne samat vanhat aloitetaan uudella innolla kesän jälkeen. Itselläni ei vuosiin ole oikein ollut mitään erityistä harrastusta. Toki joku voisi sanoa, että tämä blogi on harrastukseni. Totta kai tavallaan niin onkin, mutta enemmän tämä on jonkun tapahtuman dokumentointia. Joten siksi olin enemmän kuin innoissani, kun Facebookin kautta sain infoa kukkaworkshopista; yhden iltapäivän kestävästä kurssista jossa pääsisi toteuttamaan oman kukka-asetelmansa, syömään herkullisen lounaan ja vielä opastuksessa kuvaamaan oman asetelmansa. Mitä muuta kukaan voisikaan tarvita? Ilmoittauduin kurssille välittömästi. Workshop oli eilen. Ihana, ihana päivä. Kreetta Järvenpää ja Hanna Piippo olivat loihtineet sellaisen kurssin, että voi että. Hannan reippaan kannustavalla otteella pääsimme aloittamaan työskentelyn. Olipa se hauskaa. Kuinka rentouttavaa olikaan tehdä työtä jonka teki vain itselleen. Hannan tyyli on omaperäinen, rento ja monimuotoinen. Oma tyylini on aina värien ja muotojen kanssa paljon varovaisempi joten oli todella inspiroivaa saada uutta näkökulmaa. Samoin Kreetan taitava ja innostava opastus kukka-asetelmien kuvaamiseen oli todella mielenkiintoinen. Kaiken kruunasi erittäin maukas lounas Maia Söderlundin loihtimana.

img_2108img_2104img_2109

Workshopin tunnelma oli innostava ja joukkoon pääsi hetkessä mukaan. Asioissa edettiin sopivalla nopeudella ja mukaan tarttui monia varsin hyviä ohjeistuksia siitä miten leikkokukkien kanssa toimitaan ja ennen kaikkea miten saadaan aikaiseksi näyttävän, ilmavan upeita asetelmia. Noudatimme Hannan luomaa reseptiä; toden totta myös kukka-asetelmissa noudatetaan reseptejä. Vaikkakin luovuudella ja rohkeudella tuntui olevan suurin vaikutus asetelman onnistumisen kannalta.

img_2115img_2120

Oli hienoa huomata kuinka samalla reseptillä jokaisesta asetelmasta tuli kuitenkin ainutlaatuinen ja erilainen yksilö. Kreetta oli laittanut kolme kuvauspistettä meillä valmiiksi ja jokainen sai asetelman valmistuttua kierrellä niissä kuvaamassa joko omaan tahtiin tai yhdessä Kreetan kanssa. Ainakin itselleni oli valtavan tärkeää saada ikuistettua tuo ihka ensimmäinen asetelmani. Mustan taustan kanssa varsin runsaasta asetelmasta tuli lähes maalauksellinen.

img_2132img_2135

Workshopista riittäisi kirjoitettavaa ja kerrottavaa vaikka kuinka ja paljon. Itse ainakin jään jännityksellä odottamaan tulevia kukkatyöpajoja. Vastaan mieluusti myös kysymyksiin jos jollekulle jäi jokin asia mietityttämään.

Itselläni innostus iskeytyi niin syvälle, että heti tänään oli pakko kokeilla asetelman tekemistä myös kotona. Eihän se tietenkään yksin niin mukavaa ollut, mutta oli se siltikin hurjan mukavaa ja rentouttavaa. Kukkien valinta kukkakaupassa oli ainut asia joka tuotti erityisen paljon päänvaivaa etenkin kun en tänään päässyt omaan suosikki kukkakauppaani Kukkaporttiin. Päädyin varsin perinteisiin ja tavallisiin kukkiin, mutta jostainhan sitä pitää aloittaa; eikö? Mutta tässä vielä kuvakooste tämän päivän puuhasteluistani. Mieli avoinna kohti uutta viikkoa.

img_2156img_2165img_2171img_2162img_2173img_2175img_2182img_2192img_2210img_2215

Hyvää viikkoa teille kaikille!

Pin It