Voi apua; kouluun!

Olen monessakin asiassa elämässäni käännepisteessä.Yksi näistä asioista on se, että esikoisemme siirtyy syksyllä koulumaailmaan. Apua! Ei sillä etteikö lapsi olisi valmis ja innoissaan, mutta entäpä minä? Ehei en todellakaan. Olen jumiutunut kuvitelmaani jossa lapset ovat aina pieniä ja turvaisasti sekä kotosalla että ihanassa päiväkodissamme. Olen ollut jokaisena päivänä enemmän kuin ylpeä saadessani olla äiti. Sitä en millään tavalla väitä, että olisin osannut olla jotenkin esimerkillisen hyvä äiti. Olen pyrkinyt olemaan läsnä, luotettavana aikuisena ja ennen kaikkea antamaan suurta rakkautta sekä olemaan syli. Olen luottanut siihen, että hymy lapsen kasvoilla on merkki siitä, että kaikki on suht kohdillaan.  Mutta mitäs nyt. Muuttuuko ihana esikoisemme koulun myötä uhmailevaksi isottelijaksi jolle äidin mielipiteet ovat kuin hyttysen ininää? Alkaako hän kiroilemaan? Uskaltaako hän enää käpertyä syliini vai onko se nynnyjen hommaa? Hui ja voi apua sanon minä. Ei ajan pitänyt mennä näin nopeasti! Mutta kuinka aika oikeasti voi hurahtaa näin nopeasti? Ei ainoastaan nämä lähes seitsemän vuotta äitinä vaan elämä kokonaisuudessaan? Muistan niin selvästi oman kouluun tutustumispäivän. Sen miltä tuntui istua ensimmäistä kertaa pulpetissa ja kuinka isolta luokkahuone tuntuikaan. Mutta en kai voi muuta kuin sopeutua. Olla rohkea ja esimerkillinen. Luottavainenkin. Huomenna menemme tutustumaan kouluun. Ehkä omakin jännitykseni siitä hälvenee. Toivon ainakin niin.IMG_7912 IMG_7917 IMG_7931

Pin It