Joulukuun viides- maailman hienoin joulukalenteri – kehukalenteri

Otsikossa lukee rehvakkaasti, että maailman hienoin joulukalenteri. Ja toden totta sellaisesta aion nyt kertoa. Hyvällä omallatunnolla, kun kalenteri ei ole millään muotoa itseni keksimä. Ainoastaan ihailema. Nimittäin Aarren luokan joulukalenteri on sellainen johon jokaisen lapsen perhe teki omasta lapsesta kehukirjeen. Kivoja muistoja, hyviä tekoja, kannustusta. Mitä muuta pieni ekaluokkalainen voisikaan tarvita? Jokaisella on aivan varmasti nurkat täynnä rihkamaa, mutta kehuja niitä ei voi olla koskaan liikaa.

Kehusanojen lisäksi liitimme kirjeeseen muutaman valokuvan. Lisäksi kirjoitimme kirjeen keltaiselle paperille, koska keltainen on aina ollut Aarren lempiväri.  Nyt suurella jännityksellä odotamme aamua jolloin on se hetki jolloin on Aarren vuoro avata luokan joulukalenteri ja lukea kehukirje kaikille muille.

Jos saisin toivoa jotain jokaiselle lapselle tänä jouluna niin toivoisin varmasti juuri kehusanoja. Läsnäoloa. Arkisia puuhia. Läheisyyttä. Ja tietenkin rakkautta.

Huominen itsenäisyyspäivä on varmasti herättänyt paljon keskustelua muissakin perheissä kuin meidän perheessä. Sanat sota, sotiminen, voitto ja tappio ovat vilahdelleet jutuissa siellä ja täällä. Tänään meidän poikien kouluissa kummassakin, kuten varmasti todella monissa muissakin kouluissa, juhlistettiin Suomen 100v. itsenäisyyttä.

Tänä aamuna meidän perheessä pukeutui siniseen samettiseen pukuun erittäin jännittynyt 7-vuotias. Aarren luokasta oli valittu kaksi lippuairueeseen ja Aarre oli kuin olikin toinen heistä.

Jännityksestä huolimatta Aarre suoriutui tehtävästä oikein hyvin. Opettajan Wilma-viesti iltapäivällä kruunasi tapahtuman. Muutamalla kehusanalla, kuinka paljon niillä onkaan merkitystä.

Kun Onni syntyi päätin, että oma kasvatustyylini perustuu juurikin kehumiseen. Ei aiheettomaan hehkutukseen vaan ihan oikeista hyvistä asioista sanomiseen. Vuosien saatossa toki olen useasti lipsunut tuosta periaatteesta, mutta siinä sivussa se on kaikki vuodet kulkenut rinnalla. Tämä kehukalenteri varmisti jälleen tuntemuksiani asiasta. Juuri kehuminen on se jolla aion saada omalta osaltani nämä lapset kasvatettua kohti aikuisuutta.  Mitä mieltä te muut olette kehumisesta ja kehukalentereista?

Onnellista huomista itsenäisyyspäivää teille kaikille.

Pin It