Joulukuun neljäs – tämän joulun kranssit

Ilman kransseja ei tule joulua niin se nyt vaan omalla kohdallani näyttää menevän. Viime vuonna tein niin monta kranssia, että päätin silloin, että seuravaana jouluna en tee yhtään. Tai ehkä yhden. Maksimissaan kaksi. Mutta tässä sitä jälleen ollaan. Kranssien keskellä. Jotenkin kransseissa yhdistyy luonto ja sen vehreys. Niitä tehdessä tulee ajateltua kaikkea hyvää kyseisestä henkilöstä tai henkilöistä kenelle kranssi on menossa joten vihreiden oksien joukkoon kietoutuu myös ne kaikki hyvät ajatukset.

Vuosien saatossa kranssit ovat omalla kohdallani muuttaneet tyylillisesti aikamoisesti muotoaan.  Alun alkaen olen oppinut kranssien tekemisen omalta äidiltäni (jonka kransseja edelleenkin ihailen hirmuisen paljon!). Äitini tekee kranssit uskomattoman säntillisen kauniisti joko havuista ja puolukan- tai mustikanvarvuista. Oma tyylini on enemmän rönsyilevä. Tänä vuonna materiaaleina on ollut pistaasi, eukalyptus, mustikan- ja puolukanvarvut, skimmia. Joihinkin olen lisäksi lisännyt valkoisia oksia ja/tai kukkia.

Hyvää alkanutta viikkoa teille kaikille.

 

 

Pin It

2 vastausta artikkeliin “Joulukuun neljäs – tämän joulun kranssit”

  1. Kiitos Jenni! Inspiroiduin tästä jutusta ja väänsin itselleni myös ihanan rennon ovikranssin ja pari leikkokukkakimppua!
    <3

Kommentit on suljettu.