Joulukuun kymmenes – rosolli joulupöydän kruunattu kuningatar

Joulukuu etenee sellaista vauhtia, että jouluruokien suunnittelukin lienee syytä aloittaa suhteellisen pian.  Juhlistamme joulua omassa kodissamme ja meille saapuu ainoastaan vanhempani vieraiksi joten ihan hirvittävän suuria ruokavuoria emme ole hankkimassa. Loppujen lopuksi ruokaa kuluu aika vähän, etenkin, kun lapsille kaikki muu on tärkeämpää. Koska sukujuureni ovat vahvasti satakuntalaiset kuuluu rosolli mitä suurimmassa roolissa joulupöytään. Oikein joulupöydän kruunattuna kuningattarena. Tänä vuonna ajattelin toteuttaa sen vähän toisella tavalla.

Raaka-aineet pysyvät pohjimmiltaan melko samanlaisina kuin aiemminkin, tosin lisäsin joukkoon keltajuurta sekä keltaista että punaista porkkanaa.

Valitut juurekset keitetään kuorimattomina kypsiksi jonka jälkeen ne kuoritaan ja pilkotaan kuutioiksi. Kuori ja pilko mukaan myös sipuli.  Suolakurkkua en ole koskaan sekoittanut mukaan vaikka monet muut niin tekevätkin.

Ideani tulee tässä eli paahdoin uunissa kelta- ja punajuurta viipaleina. Maustoin ne oliviiöljyllä ja suolalla.  Itse rosolliin tein valmiiksi kermavaahto-tuorejuusto-vaahdon jonka sekoitin rosollin joukkoon. Pyöritin rosollista pieniä palleroita ja asetin ne paahdettujen juuresten päälle.

Napostelupalan päälle laitoin vielä palat savumuikkua. Todellista satakuntalaista herkkua.

Pienellä vaivalla sain vähän vaihtelua joulupöydän herkkuihin. Täytyy vielä harkita mitä kaikkea muuta juhlapöytään tarvitsemme. Ainakin laatikot – tietenkin!

Tänään sunnuntaina meillä ei kuitenkaan mietitä jouluruokia vaan meillä on tarkoitus pitää joululahjapaja. Saas nähdä mitä kaikkea saamme aikaiseksi. Lisää siitä Instassa @jennin tämän päivän aikana.

Tämä postaus on tehty osana Varpublogien joulukalenteria  Kannattaa ehdottomasti katsoa myös muut luukut, sillä siellä on paljon erilaisia mielenkiintoisia juttua. Löytyy niin DIY-juttuja, arvontoja kuin ruokaohjeitakin.

 

Pin It

2 vastausta artikkeliin “Joulukuun kymmenes – rosolli joulupöydän kruunattu kuningatar”

Kommentit on suljettu.