Miksi meidän perheelle mökkeily on niin tärkeää

Sitä se on, kun maanantaiaamun kiireessä tuntuu kummasti haikealta vaikka kuinka hieno viikko olisikin alkamassa. Mökkikaipuu nimittäin.  Suomalaisessa mökkikulttuurissa on oikeasti jotain taianomaista. En ainakaan itse pysty sitä muulla tavoin selittämään tai ymmärtämään. Sillä kuka muutoin valitsisi viikonlopun (tai kesäloman) viettoon pikkuruisen lautahökkelin jonne tulee ainoastaan kylmä vesi. Ei astianpesukonetta, neliöitä niin niukalti, että sadepäivinä on todellista taidetta löytää jokaiselle oma nurkkaus, puucee löytyy pihan perältä ja hyttyset inisevät korvan juuressa.  Mutta se oma rauha. Luonto. Lintujen laulu. Aamupalat ulkoterassilla, öiset saunomiset ja kaikki siltä väliltä. Valehtelematta voin sanoa, että meidän perhe on mökillä onnellisimmillaan.  Joka talvi, kun alamme suunnittelemaan tulevaa kevättä ja kesää nousee haaveet mökkeilystä esiin ensimmäisenä. Turha silti kuvitella, että meidän viiden elämä sielläkään olisi pelkkää nautintoa; eihei. Ennen aamupalaa pojille on tullut riita jalkapallossa ja Helmi ei suostu syömään aamupalaa kuin leikkimökissä. Päivällä saunassa on joko liian kuuma tai kylmä. Joku räiskii vettä toisten niskaan heti, kun ollaan päästy uimaan. Arvatkaa vaan sitä huudon ja kiljumisen määrää.  Ja vielä kun siihen lisätään nipullinen ampiaisia pörräämään niin huh-huh.

Mutta mitä me siellä mökillä teemme? Puuhailemme kaikkea mahdollista ja mahdotonta.  Poikien kanssa yhdessä rakentelimme muutaman kesäkuvan kertomaan meidän perheen mökkeilystä. Keräsimme niihin yhdessä meille tärkeitä mökkeilyyn liittyviä tavaroita.  Ja tässä ne nyt olisivat meidän perheen mökkipuuhat:

Siinäpä ne tärkeimmät puuhailut olivatkin. Mutta kaikkein tärkein asia mökkeilyssä on kuitenkin sellainen asia jota ei näissä kuvissa vielä näkynyt eli perheen yhteinen aika. Yhdessä oleminen ja tekeminen. Uusien asioiden kokeminen.

Hyvää viikkoa teille kaikille. Olisi mukava kuulla teidän muiden mökkitunnelmista.

 

Pin It