Kun yksi aikakausi päättyy

Tässä keväässä on erityinen, pieni haikeus (kaiken superkivan ja uuden rinnalla). Eräs aikakausi on päättymässä.  Aarresta tulee syksyllä koululainen ja päiväkoti Sinikellon ovi sulkeutuu kohdaltamme. Tutut  hoitajat, vanhempainyhdistys, muskarit ja tanssitunnit – kohta ne ovat vain rakkaita muistoja. Koko Aarren elämän ajan Sinikello on kuulunut elämäämme, sillä Onni oli jo sinikellolainen, kun Aarre syntyi. Hämmentynyt eskarilainen kyselee usein, että millaista elämä sitten on, kun ei ole enää päiväkotilainen? Ja koska samalle luokalle tai edes samaan kouluun ei tule ketään tuttua päiväkotikaveria on muutos väistämättä suurempi. Olen vakuuttanut, että ystävyydet säilyvät silti. Ja erityisesti ystävyys hänen parhaista parhaimpaan ystävään; iki-ihanaan tyttöön jonka kanssa he ovat jakaneet kaikki nämä vuodet. Se on sellaista ystävyyttä mitä meistä kaikki ei koskaan saavuta.

Siinä ystävykset nyt ovat. Aurinkoisessa, keväisessä illassa. Täynnä iloa ja riemua. Hassuttelua. Sellaisia juttuja joita vain he kaksi voivat ymmärtää. Kikatusta ja kuiskuttelua. Lapsuuden onnea.

Heissä kahdessa olen todella saanut huomata sen, kuinka hyvin tyttö ja poika voivat olla keskenään ystäviä. Aina on löytynyt mieluisia leikkejä ja hassutteluja.

Omassa elämässäni olen yhden kerran kokenut vähän vastaavanlaisen ystävyyden; silloin kun olen tutustunut Jereen.  Kenenkään toisen seurassa ei koskaan ole ollut niin hauskaa. Enkä koskaan ole kenenkään toisen kanssa pystynyt olemaan niin oma itseni kuin Jeren kanssa. Meidän ystävyys muuttui rakkaudeksi. Mutta näiden kahden ihanan naperon elämä on vasta aluillaan. Heille elämä on tämä kesä, uiminen, jätski, hippa; lapsuuden onnelliset kesäpäivät. Jossain kaukana siintää syksy ja koulumaailma.

Mitä toivonkaan eniten; sitä, että tämä ystävyys säilyy ja vahvistuu. Sitä, että nauru jatkuisi heidän välillään aitona, onnellisen kuplivana.

Jos kaipaat lapsellesi kerrassaan mahtavaa päiväkotia niin vahva suositus Pilke Sinikellolle. En tiedä kumpi meistä Aarren kanssa kesäkuun viimeisenä päivänä itkee enemmän; mutta siihen asti nautimme vielä tutusta ja turvallisesta hoitopaikasta.

Onnellisia toukokuun päiviä teille kaikille toivoen Jenni

p.s. Kuvissa näkyvät supersöpöt aurinkolasit Cailapilta

 

 

Pin It