Ystävänpäivänä – maailman helpoin kakku ja pohdintaa ystävyydestä

Ystävänpäivän kunniaksi tänään ystävyys on ollut tavallista enemmän puheissa ja teoissa kuin normaalina tiistaina. Tietenkin hyvä niinkin, totta kai! Mutta tällaisina päivinä aina väistämättä pohdin myös  sitä miltä tämä ystävyyden ylistäminen tuntuu jos itsellä ei ole ystäviä? Yksinäisyys on tälläkin hetkellä vahvasti läsnä yhteiskunnassamme. Eikä aina edes ulospäin tiedä kuka yksinäisyydestä kärsii. Ja toisaalta taas löytyyhän niitäkin jotka tietoisesti valitsevat elämän ilman ystäviä. Itse en selviäisi ilman ystäviä; elämä ei olisi kokonaista ilman teitä rakkaat ystävät lähellä ja kaukana. Tiedän, tiedän, että kuluneenkin vuoden aikana en ole ollut paras mahdollinen ystävä: arjen keskellä ystäviin yhteyden pitäminen tuntuu välillä mahdottomalta, mutta täällä olen. Aina. Autan jos osaan, kuuntelen vaikka pälpätänkin ihan liikaa ja elän mukana niin iloissa kuin suruissa. Hyvää ystävänpäivää! Kuullaan taas pian.

Ystävänpäivän kunniaksi meillä oli tarjolla kakkua. Resepti löytyy kuvien alta.

Ystävänpäiväkakku

4 munaa ja 1,5dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Lisätään 1,5dl vehnäjauhoja, 0,5dl perunajauhoja ja 1tl leivinjauhetta varovasti sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun uunivuokaan ja kakkua paistetaan 175-asteessa n 30 minuuttia.  Jäähdytä kakku ja täytä ja kuorruta se.  Koska olin päättänyt laittaa tähän kakkuun ison kasan karkkeja ja marenkia päälle niin tein kuorrutteesta/täytteestä vähän kirpeämmän lisäämällä kermavaahdon joukkoon vain pienen hipun sokeria, mutta sitäkin enemmän punaisia viinimarjoja pakkasen kätköistä.   Tällaisella kakulla meillä juhlistettiin tänään ystävyyttä.

 

Pin It