Kuusamo – lumileikkejä, hiihtoretkiä ja auringon säteitä

Tässä sitä ollaan yöjunassa kotimatkalla; Rovaniemeltä kohti Turkua. Takana mitä onnistuin talvilomaviikko Kuusamossa. Äsken katselin kuvattuja kuvia nopeasti läpi ja voi apua miten osaan koostaa niistä parhaan mahdollisen setin tänne? Kuvien valitseminen onkin mun mielestä yksi vaikeimmista asioista niin tänne blogiin kuin asiakkaille kuvattujen kuvienkin suhteen.

Tämä ennakkoon vietetty talvilomaviikkomme käynnistä samalla myös koko vuoden kattavan kotimaan matkailun-sarjan täällä blogissa. Meidän perheellä on viime vuosina jäänyt kotimaan seikkailut vähemmälle, mutta nyt tuntuu siltä, että lapsienkin olisi hyvä nähdä mitä kaikkea ihanaa ja ainutlaatuista täältä meidän kotimaastamme löytyykään. En voi kieltää etteikö ennakkoon takaraivossani hiukan jyskyttänyt ajatus siitä, että rantaloma jossain lämpimässä olisi se kaikkein paras ja ihanin ratkaisu. Mutta nyt tämän viikon jälkeen voin vain sanoa, että kuinka väärässä olinkaan ajatusteni kanssa.

Mitä meidän viikko sitten sisälsikään. Ulkoilua, ihanan lumisessa maisemissa. Kurahousuja ei tarvittu kertaakaan; jihuu! Me hiihdimme, laskimme pulkalla mäkeä, rakensimme lumilinnaa ja laskettelimme. Olimme ulkona retkellä. Kävimme katsomassa poroja ja ajamassa koiravaljakolla. Ei siis mitään erikoista, mutta silti niin erityistä. Turussa jos lunta ja pakkasta on tänään niin huomenna saattaa sataa vettä ja sovittu pulkkamäkiretki jää auttamatta unholaan. Mutta Kuusamossa tätä ongelmaa ei ollut. Lunta riitti, aurinkokin helli meitä monena päivänä ja pakkanenkin pysyi maltillisena.

Meidän loman onnistumisen kannalta erittäin tärkeässä roolissa oli myös majoitus. Hotellihuoneet eivät ole juuri koskaan meidän perheelle se ensimmäinen vaihtoehto. Sillä harvoin löytyy niin isoa huonetta, että mahtuisimme kaikki samaan huoneeseen ja kahdessa erillisessä huoneessa oleminen on tuskallisen hankalaa. Joten useimmiten kaikilla matkoillamme olemme majailleet erillisessä talossa tai huoneistossa. Tällä kerralla majoitus järjestyi paremmin kuin hyvin, kun saimme majapaikan ystävien kautta.

Tästä matkasta riittää kerrottavaa useampaan juttuun eli tulossa vielä Kuusamon herkkuja kuten Kampanisuja.  Suurta poro-rakkautta. Sekä matkustusvinkkejä. Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Pin It