Jouluista tunnelmaa etsimässä – vielä ehtii

On vaikea uskoa, että huomenna on jouluaatto. Nyt jo. Vastahan joulukuu alkoi. Kodissamme vallitsee joulujännityksen, sekasotkun ja jouluherkkujen kaaos. Hiljalleen kaikki näyttää kuitenkin tänäkin vuonna valmistuvan. Kaksi lahjaa uupuu vielä eli suuntana siis kaupunki. Myös kuusi on hankkimatta. Mutta senkin ehtii vielä vallan mainiosti.

Tässä sekalainen kuvakokoelma asioista, tapahtumista ja tunnelmista joiden avulla olen etsinyt sitä oikeaa jouluista fiilistä.

Sumuisena iltana kaupunkikierros oli todella taianomainen. Erityisesti toki Satujen silta oli kerrassaan hurmaava. Mutta myös Joulutori ja Stockkan jouluikkuna olivat tunnelmaa nostattavia.

Unelmat ja toiveet.

Meillä on ollut viime vuosina sellainen tapa, että jokainen lapsi antaa yhden lahjaosuutensa jollekin joka tarvitsee sitä enemmän. Tänä vuonna lahjoitimme lahjarahat Unicefin kautta Syyrian lapsille. Lapsien on ollut helpompi ymmärtää lahjoja joita olemme aiemmin toimittaneet Suomessa esimerkiksi Joulupuu-keräyksen kautta, mutta tänä vuonna toimittiin näin.

Kaikki ihanat joulujuhlat mihin olemme saaneet tänäkin vuonna osallistua. Niistä jos jostain syntyy joulu. Aarren esiintyminen Joosefina saa yhä hymyn huulilleni; niin onnelliselta hän esiintyessään näytti.

Kotia on viikkojen kuluessa hiljalleen valmisteltu jouluun. Oksat ovat jo viikkoja koristaneet kotiamme.

Pipareita olemme leiponeet monen monta kertaa jo. Ehkä mieleenpainuvin kerta oli se, kun leivoimme Onnin 10-v kaverisynttäreillä (lähes puolisen vuotta myöhässä olleilla!!) vieraiden kanssa pipareita. Siinäpä oli innokkaita leipureita.

Ja vielä, kun sain mennä samaisten poikien kanssa leffaan katsomaan uutta Star Warsia niin olipa tunnelma katossa. Leffa itsessään ei tietenkään ollut yhtään jouluinen, mutta tunsin suurta onnea saadessani olla mukana Onnin (ja kavereiden) riemussa.

Vihdoinkin saatiin juhlittua myös Aarren syksyiset nimipäivät. Talo täynnä ystäviä. Kuvia siinä hässäkässä en juurikaan ehtinyt napata.

Toki joululahjojakin on hankittu. Tosi maltillisesti tosin. Vähän herkkuja, lahjakortit teatteriin, kosmetiikkaa ja lapsille muutama heidän toiveensa.

Itse olen puuhastellut kaikille omat lahjakortit, mutta niiden sisällön voin paljastaa vasta myöhemmin, kunhan lahjat on saatu jaettua.

Joulukransseja olen puuhastellut kymmeniä. Jos pitäisi valita lempihomma joulusta niin se olisi ehdottomasti kranssit.

Toivottavasti teidän kaikkien joulu on täynnä rakkautta, lämpöä ja rauhaa. Sydämen hyvyyttä. Onnellisia hymyjä.

Itse teen seuraavaksi bataattilaatikon ja patistan pojat imuroimaan alakerran. Tästä tulee hyvä joulu!

 

 

 

 

 

Pin It