2-v synttärit Lucia-neitojen tapaan

Meidän perheessä juhlistettiin vihdosta viimein Helmin 2-v synttäreitä ja olen vielä tänäänkin leijunut synttärifiiliksillä. Kuinka onnellinen 2-vuotias osaa jo ollakaan saamastaan huomiosta ja tärkeistä vieraista. Tosin pieni silmätulehduksen tapainen iski tietenkin juuri sunnuntaiaamupäivällä, mutta lääkkeiden voimalla sankarin silmä oli suunnilleen normaali. Eikä se tuntunut sankarin menoa haittaavan. Kun koti oli täynnä rakkaita ihmisiä niin todellinen joulunhenki laskeutui sydämeeni. Tuntuu, että joulustressi joka ei vielä edes ollut alkanutkaan painui kokonaan tämän vuoden osalta unholaan. Ja kun kotikin on nyt koristeltu jouluun niin tästä on hyvä jatkaa pieniä jouluisia puuhasteluja. Mutta tässä ensin muutamia kuvia Helmin juhlista joiden keskiöön nousivat kaksi ihanaa ja rakasta Lucia-neitoa jotka toivat meille muille joulunvalon. (Kiitos kuvasta Kelly!)

Kattaukseen halusin tuoda mukaan myös luonnonantimia kauniiden oksien ja puiden muodossa. Seinälle ripustetuista herkuista tuli kiva yksityiskohta kuten myös koivuisesta kynttilänjalasta jonka kolme kynttilää juhlistavat samalla myös kolmatta adventtia.  Meillä on tänä vuonna sellainen periaate, että yhtään uutta joulukoristetta ei osteta, mutta kaikkea vanhaa saa hyödyntää ja muuttaa sekä luonnosta saa hakea kaikkea ihanaa koristeeksi.

Suolaisena tarjoiluna meillä oli bataattihampurilaisia. Yhtään kuvaan niistä ei ole joten nyt ollaan vain sanojen varassa. Makeina herkkuina tarjolla oli mm joulupullaa, juustokakkua, pikkuleipiä, suklaanappeja, pipareita ja tietenkin kakkua.  Muutenkin kuvaaminen jäi harmillisen vähälle näissä juhlissa, mutta kaikkeen ei vaan aika riitä.

Olemme todella onnekas perhe, kun meitä ympäröi suuri rakkaiden ihmisten tukiverkko. Nytkään emme voineet kutsua juhliin kuin osan kaikista tärkeistä ihmisistä. Juhlien järjestäminen on ihanaa, vaikkakin rankkaa. Rakas puolisoni sanoi ettei ikinä järjestäisi näin suurella vaivalla mitään, mutta koska tietää kuinka tärkeitä juhlat ovat sekä itselleni että lapsille niin hän on niissä täysillä aina mukana. Tuossa lauseessa oli se kaikki rakkaus ja lämpö joka aina joskus jää arjen jalkoihin. Todellinen rakkaus ja arvostus. Toisen huomioon ottaminen. Seuraavia juhlia suunnittelemaan siis!!

Pin It