Popsi, popsi porkkanaa – jos ei muuten niin kakkuna ainakin!

Satokausi on maukkaasti meneillään; tuoreiden vihannesten muodossa kesä tuntuisi vielä jatkuvan. Porkkanakakku kuuluu jostain syystä aina syksyisiin herkkuihin. Tarkoituksenani oli tehdä raakaporkkanakakku, mutta kaapista ei löytynytkään kaikkia tarpeita joten nyt uunista ulos tuli ihan tavallinen porkkanakakku. Toisella kerralla sitten se raakaversio.

IMG_9676IMG_9664IMG_9696

Olen joskus vuosia sitten napannut tämän reseptin jostain talteen ja teen kakun suunnilleen näin:

6 porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl öljyä
3-3,5 dl vehnäjauhoja (riippuen kananmunien ja porkkanoiden koosta)
1-2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

kuorrutus
50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun (3 l). Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto vatkaimella. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun päälle.

IMG_9689

Itse koristelin kakun porkkanoilla jotka käväisin Sorrilta torilta ostamassa. Ai niin ja koska halusin tehdä kakusta erityisen muhkean niin laitoin kaksi kakkua päällekkäin ja vähän kuorrutetta väliin. Namskis. Kunhan saan raakakakun tehtyä niin laitan sen reseptin tänne vertailuun.

Mukavia loppuviikon päiviä teille kaikille!

IMG_9679

Pin It