Lazy Sunday – lomalla vihdoinkin!

Kun olen hammaslääkärissä, sairaana tai muuten vaan apaattinen, niin kuvittelen itseni sunnuntaiselle uimarannalle jossa ilmassa väreilee auringon hehku, aallot liplattavat ja ennen kaikkea lasten nauru ja ilo täyttävät koko maailman. Tänä sunnuntaina saimme juurikin viettää sellaisen päivän. Lazy Sunday. Tulvillaan lämpöä ja aurinkoa. Terveisiä siis lomalta. Italiasta. Maggiore-järveltä. Muutama päivä jo takana, mutta tänään ensimmäisen kerran tuntui lomalta. Lasten kanssa reissatessa menee aina muutama päivä siihen, että saa päivät rullaamaan suht normaalin mukavasti. Tänään aamupäivä uitiin paikallisessa uimalassa, iltapäivällä nautittiin rannalla olosta ja illalla kilpailtiin kaarnavene-kisassa.

IMG_7607IMG_7615IMG_7616IMG_7621IMG_7617IMG_7656IMG_7666

Olen aiemminkin kirjoitellut siitä, että lasten suht suuri ikäero hankaloittaa joidenkin asioiden tekemistä hurjasti kuten askartelujen, kun toinen osaa juuri ja juuri piirtää pallon ja laittaa tarroja vihkoon ja toinen puolestaan on käynyt kouluakin jo sen kolme vuotta. Tämän päivän askartelut; kaarnaveneet ja paperihatut olivat poikien mieleen, mutta Helmille turhan vaikeita. Helmille riitti pala kangasta ja hän sai uuden peiton siitä nukeille.

IMG_7676

Eilen kävelyllä kerättiin jo laivoihin tarvittavat puut ja tikut ja tänään koottiin niistä laivat. Kankaat olin napannut jo kotoa mukaan (voi kunpa rakas puolisoni vain tietäisikään mitä kaikkea mahdollista matkalaukusta löytyykään!) Kaarnalaivoista tuli niin kivoja, että syvästi ihmettelin sitä miksei koskaan aiemmin ole tehty näitä?!? Pari teknistä vikaa laivoissa vielä oli, mutta seuraaviin osataan korjata nekin.

IMG_7667IMG_7689IMG_7707IMG_7732IMG_7741IMG_7744IMG_7751IMG_7758

Lomatunnelmissa siis tänään täällä. Loppuun vielä muistutus siitä, että jos valokuvaat (vaikka vain kännykällä!) rannalla tai uimaloissa niin olethan erityisen tarkkana siitä, että kuvissa näkyy (lähinnä) vai omaa perhettäsi. Osa aikuisista (minkä toki ymmärrän hyvin) on todella tarkkoina siitä, että heidän lapset eivät joudu vieraiden ihmisten kuviin. Siksi myös omat kuvani ovat tiukkaan rajattuja. Eilen täällä oli pilvisempää ja nappasin rannasta silloin pari yleiskuvaa. Oli ihana saada istuskella Helmin kanssa ihan vain kaksistaan rannalla. Voi Italia – tämä on todellista rakkautta! Kolme vuotta sitten tosin päätettiin (villisikafarmilla vietetyn viikon jälkeen!), että nyt ei kyllä Italiaan tulla vähään aikaan. Voi kuinka väärässä me olimmekaan. Olisikohan tämä neljäs kerta sen päätöksen jälkeen, kun olemme Italiassa. Nyt olemme löytäneet sen oikean paikan, sen meille oikean ja sopivan Italian. Hyvää viikkoa teille kaikille.

IMG_7570IMG_7575

Pin It