Helteisiä heinäkuun hetkiä

Loskapäivinä pimeyden keskellä mitä sitä ajatteleekaan kuin heinäkuun lomakautta ja auringon lämpöä? Ja tässä sitä nyt ollaan; keskellä haavetta. Helteisessä heinäkuussa. Tosin kun lämpötila ylittää sen 35 astetta niin sitten taas taka-alalle hiippailee aate siitä, että kuinka mukavia ne sopivan viileät syysillat olikaan. Meidän perheen lomareissu päättyy tähän Kroatian viikkoon. Päivät ovat hurahtaneet lähinnä uima-altaalla joten Kroatian kauneus ja monipuolisuus on jäänyt taka-alalle. Loman tarkoitus olikin viettää mukavaa aikaa yhdessä ja siinä olemme onnistuneet varsin mainiosti.

IMG_8050

IMG_8135

IMG_8158

En tosin tiedä olenko koskaan lomamatkalla ollut valveilla yhtä paljon kuin näiden viimeisten muutaman viikon aikana, sillä joku lapsista (useimmiten Helmi!) heräsi jokaisena aamua ennen kuutta ja toisaalta itsekin halusin nauttia rauhallisista illan tunneista lasten mentyä nukkumaan. Mutta tulihan siis loman jokainen tunti hyödynnettyä. Ja kuka niistä silmäpusseista välittää; eikö niistä voisi jo tulla muodikas juttu?

IMG_8093

Itse ihastuin aivan valtaisan paljon pihakeittiöömme. Voi sellainen, kun löytyisi omalta mökiltäkin. Tosin skorpionit ja muut ällötykset jättäisin mieluusti Kroatiaan.

IMG_8058IMG_8066IMG_8075IMG_8064IMG_8127IMG_8180

Ja koska meitä oli suurempi joukkue koolla Kroatiassa niin vuorotellen kokkailimme ruuan kaikille. Innokkaimmat toki tekivät pitsatkin pitsauunissa itse jo lounasaikaan. (Kiitos kaikille mukana olleille maukkaista ruuista ja ennen kaikkea hurjan hyvästä seurasta!)

IMG_8185IMG_8129IMG_8201IMG_8199IMG_8109

Itse puolestani ihastuin ikihyviksi jättiläismäisiin jäätelövohveleihin. Laitoin niihin täytteeksi Nutellaa ja jätskiä. Mahtaakohan Suomestakin löytyä näitä vohvelilevyjä?

IMG_8111IMG_8099IMG_8125IMG_8115IMG_8118IMG_8122

Matkustaminen on ihanaa (ja rankkaa etenkin taaperon kanssa), mutta niin on myös ihana palata kotiin. Seuraavaksi suuntaamme omalle mökillemme ja nautimme rakkaiden ihmisten kanssa kesälomapäivistä siellä. Aurinkoisia päiviä teille kaikille.

IMG_8020

Pin It