Pieni-suuri uusi juhannusperinne

Juhannuksessa sitä taas ollaan vaikka tuntuu, että vielä äskettäin oltiin toppahaalari-kurahousu-kaudessa. (Ja hups toden totta kurahaalarit oli tänäänkin meillä Neiti Helmillä käytössä.) Mutta juhannus tuo keskikesän sulokas riemujuhla. Vai miten se nyt olikaan? Meillä juhannukseen ei liity erityisiä perinteitä; mökkeilyä omalla tai appivanhempien mökillä, uusia perunoita ja kalaa, mansikkakakkua, hyttysen ininää; niitä suomalaisille tuttuja tapoja siis. Yksi uusi perinne meillä on. Tyttöjen juhannuspotretti. Tähän potrettiin kuuluu siis itseni lisäksi Helmi. Me tytöt! Pojista meillä on vaikka kuinka paljon kivoja kuvia ja juurikin yhdessä. Ja siksi puskin itseni Helmin kuvakaveriksi.

IMG_7348

IMG_7421

Juhannuksen kunniaksi väsäilin meille Helmin kanssa kukkaseppeleet. Pohjalle koivunoksa ja siihen kiupsuttelin sekä luonnonkukkia kuten apilaa ja hiirenvirnaa että muutamia leikkokukkia. Leikkokukat hankin Kukkaportissa (http://www.kukkaportti.fi/) ja jälleen kerran sain hyvää palvelua ja erityisen hyviä vinkkejä seppeleen tekemiseen.

IMG_7306IMG_7323IMG_7320

Ammattilaista olisi varmasti seppeleiden tekemisessä tarvittu, mutta ihan tyytyväinen olin tähänkin lopputulokseen.

IMG_7427

Tadaa ja tässä me olemme. Juhannuksena 2016.

IMG_7353IMG_7393

Niin ja olihan meistä jo se viime vuoden juhannuksen kuvakin. Eli suuri-pieni perinne. Ensi vuotta odotellessa.

jennin

 

Pin It