Nyt olisi jätskikiska avoinna – maailman helpoin leikki & jätskiresepti

Meillä avattiin eilen illalla oma jätskikiska – keittiöön. Kauppiaina ja jäätelötestaajina häärivät Aarre ja Helmi. _L9A6361

Viime viikolla kerroinkin, että viime kesäisen vesivahingon takia koko keittiömme uusittiin (http://jennin.fi/2016/06/vesivahingon-kautta-toiveiden-keittioon/) ja siinä samalla sivutasoa muokattiin. Kaapistot jätettiin kokonaan pois ja pöydän alla oleva seinä maalattiin liitutaulumaalilla juurikin siitä syystä, että siitä saa kivan leikkipaikan lapsille.

_L9A6370-2

Pienestä kangaspalasesta leikkasin ns. markiisiin ja samasta kankaasta myös pöytäliinan leikkikeittiön päälle . Muoviset jäätelötarvikkeet ovat oikeasti hiekkaleluja, mutta meillä ne on nyt vielä pysytelleet sisätiloissa. Kauppiaiden paparihatut askartelin Presentosta ostamistani pahveista (Vinkkinä: jos tarvitset askartelutarvikkeita niin Presento on todellinen aarreaitta)

_L9A6353_L9A6367_L9A6339_L9A6383

Ja sitten siihen tärkeimpään eli jätskeihin. Kuka haluaa jätskiä? Kotitekoista jätskiä? No kaikkihan sitä nyt haluaa! Meillä on muina kesinä ollut jäätelökone käytössä, mutta keittiöremontin aikana lahjoitimme sen pois, koska kulhot olivat aivan liian pienet näin suurelle perheelle. Jäätelökauden alkaessa aloin katselemaan erilaisia jätskiohjeita joihin ei tarvittaisin konetta ollenkaan. Yhden niistä löysin kivasta blogista nimeltä Karkkipurkki. Super helpppo resepti; tosin ei sokeriton vaan hyvinkin makea. No ehkäpä se sopi juurikin tähän kioskin avaukseen.

_L9A6396_L9A6389_L9A6341

Jäätelöön tarvitaan 4 dl kermaa joka vatkataan ensin vaahdoksi ja sitten vaahtoon lisätään mieluista makua; itse laitoin vajaan litran tuoreita mansikoita ja lopuksi joukkoon lisätään sokeroitua kondensoitua maitoa 1 purkki(379g). Sitten vaan kulho pakkaseen ja muutaman tunnin kuluttua herkku on valmista.

_L9A6405_L9A6387_L9A6415

Leikkisää ja jäätelöistä sunnuntaita teille kaikille. Me lähdemme Onnin partioleirin vierailupäivään satojen muiden vanhempien tapaan. Saas nähdä millaisissa ruuhkissa tämän päivän vietämme.

Pin It