Lomakauden ei niin onnistuneet ostokset

Löytyykö sieltä muita kohtalotovereita jotka lomakaudella; ihanassa lämmössä, auringon paahtaessa, arjen ollessa kaukana-kaukana jossain kotimaassa; sortuu kaikenlaisiin loppujen lopuksi ei niin täydellisiin ostoksiin? Lomashoppailuihin. Olen nöyrästi joutunut myöntämään, että kuulun juurikin tuohon ihmisryhmään (enkä kai vaan voi olla siinä yksin?) Miten ikinä voisinkaan vastustaa espanjalaisen mummon kauppaamaa tyttöjen juhlamekkoa? Etenkään, kun siinä kohdassa ei vielä mitään tyttöä ollutkaan. Mutta niin vaan matkalaukkuun pakattiin viherkirjava vahvasti 80-luvun henkeä hehkuva mekko valkoisella pitsikauluksella. Ohhoh ja tadaa tässähän se nyt on.

IMG_6993IMG_6982IMG_6957IMG_7013

Lähes samaa sarjaa löytyy myös ruskeat vauvojen kengät. Vahvasti retroa tai jotain sellaista?

IMG_6962IMG_7008

Pakko myöntää myös se, että nämä epäonnistuneet ostokset eivät mitenkään rajoitu vain lastenvaatteisiin. Ei todellakaan. Viime kesänä Lontoossa matkalaukkuuni pakattiin mm oranssi mekko. ORANSSI. Vuoden 1993 en ole omistanut yhtään oranssia vaatetta ja silloinkin se tuli vaatekaappiini ainoastaan siitä syystä, että vaihdoin yhden ystäväni kanssa paidat päittäin. Hän sai NafNafin vaaleanpunaisen suosikkipaitani ja minä oranssin Marimekon collegen. Oranssin. Käytin sitä kerran. Oranssi ei vaan ole värini; ei missään muodossa. Mutta juupajuu; viime kesänä hankittu mekko roikkui vielä viikko sitten niin kauniisti vaatekaapissani henkarissa; täysin koskemattomana. Kunnes siirsin sen kirppislaatikkoon. Mitä tästä kaikesta voin siis oppia; tulevan loman lomashoppailut on todellakin pidettävä kurissa. Kysykää elokuussa miten onnistuin siinä!

Pin It