Raparperi – tuo kesäherkkujen kirpakka kaveri

Mikä kuuluukaan alkavaan kesäkauteen niin kiinteän, herkullisen kirpakasti kuin raparperi. Suurilehtinen kummajainen joka maistuu turhan kirpeältä ja hampaita ei halua seuraavaan puoleen päivään kylläkään pestä. Mutta silti sitä on jossain muodossa saatava; eihän kesä muuten ala millään vaikka aurinkokin kuinka porottaisi. Piirakkaan varatut raparperit siirtyivätkin sukkelaan raparperi-riisipuuroon, kun piti pikapikaa saada koululaiselle välipalaa.

_L9A5089

_L9A5110

_L9A5096

Raparperi-riisipuuroon tarvitaan seuraavat aineosat:

1l vettä, 1 dl puuroriisiä, 300-400g raparperia (itse tosin karkeasti vain arvioin raparperin määrän), reilu 1 dl sokeria (maun mukaan), lusikallinen siirappia, lisäksi vielä ripaukset suolaa ja kanelia

Suurustamiseen tarvitaan 1 dl vettä ja 0,5 dl perunajauhoja

Kiehauta vesi ja lisää puuroriisit ja keitä hiljalleen n. 30 minuuttia. Lisää kattilaan pilkotut raparperit, sokeri, siirappu ja suola&kaneli. Keitä seosta vielä n. 15 minuuttia.

Sekoita perunajauhot veteen ja ota kattila pois liedeltä ja hyvin sekoittaen lisää perunajauhoseos puuroon. Tämän jälkeen kiehauta puuro vielä kertaalleen. Anna puuron jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi maidon kanssa.

Helppoa ja maukasta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

_L9A5122_L9A5135

Mukavaa viikon jatkoa teille kaikille.

 

Pin It