Se on vappu nyt

Tässä sitä ollaan; vapussa siis! ”Mikä se vappu siis on?”-kuului aamiaisella kysymys. No mikä se oikeasti onkaan? Kevään juhla? Työn juhla? Munkkien juhla vai siis mikä? Noh meillä juhlistetaan kevättä ja tietenkin niitä munkkeja!

IMG_3472IMG_3419IMG_3435IMG_3410IMG_3487IMG_3467IMG_3421IMG_3446IMG_3439

Munkit tein perinteisellä reseptillä 2 dl maitoa, 25 g hiivaa, 1 dl sokeria, 1tl suolaa, 1 tl vaniljasokeria (tämän voi jättää myös pois), 1 kananmuna, n 6dl vehnäjauhoja ja 1 dl juoksevaa margariinia sekä paistamiseen n 1l rypsiöljyä. Jauhoina en käyttänytkään perinteisiä Sunnuntai-jauhoja vaan ihka ihanassa pussissa olevia hienoksi jauhettuja pehmeitä vehnäjauhoja. Pussi on kyllä niin herkullinen, että leivonnaisistakin on näillä jauhoilla pakko tulla erityisen hyviä. Jauhoja on saatavilla Smallstoresta; kannattaa siis seuraaviin leipomuksiin hankkia näitä ja tietenkin tähdätä siihen, että keittiössä hääriessä näyttää pussin pin up-tyyliseltä kaunottarelta; eikös niin? Aurinkoa vappuun!

 

 

Pin It