Pitkäperjantaita

Raivostuttavaa, mutta totta tosiaankin olen jatkanut sairastelukierrettä. Tuntuu etten millään pääse kuntoon vaan uusi sairaus odottaa aina kulman takana. Nyt olen laittanut kaiken toivoni tähän pääsiäislomaan. Lähes kaikki pääsiäispuuhailutkin jäi tänä vuonna tekemättä. Punakaalin olin hankkinut jo viikkoja sitten ajatuksenani värjätä sillä pääsiäismunia.  Ja sen projektin toteutinkin; riittävän helppo ja yksinkertainen vaikka pahasta hajusta tuleekin miinusta.

IMG_0499 IMG_0477IMG_0502IMG_0486

Kananmunien upea sininen väri on saatu aikaa punakaalilla. Munia keitetään n 10 minuuttia ja samaan aikaan voi valmistella punakaali-keitoksen eli 1 l vettä, 2 tl suolaa ja 5 kourallista punakaalisuikaleita. Keitosta keitellään n 20 minuuttia ja sen jälkeen siivilöidään punakaalit pois. Jäähdytellään hetki ja lisätään 2 tl lusikkaa valkoviinietikkaa. Tämän jälkeen kananmunat upotetaan kaaliliemeen. Pidin kulhoa kelmulla peitettynä yön yli jääkaapissa ja sävystä tuli ehkä jopa liian tumma eli varmasti muutama tuntikin riittää. Itse ripautin koristeeksi vielä ihan pikkuisen kultaista hehkua.

Onnellisia päiviä teille kaikille ja hyvää pääsiäistä!

IMG_0529

Pin It