Palmusunnuntain kananmunat kahdella tavalla

Tänään virpojien korit täyttyvät suklaisista pääsiäismunista ja muista herkuista. Meillä lapset viettävät päivää isovanhempien luona (koska itse kärvistelen ikipitkittyneen flunssan kourissa; huoh!!!) joten pieni virpomiskierros päästään toteuttamaan vasta iltasella.

Suklaamunat meilläkin on varattuna virpojille joten itselleni jäi käytettäväksi ainoastaan tavallisia munia. Mutta niistähän saa nyt aikaiseksi vaikka mitä. Kuoret käytin helmililja-asetelmaan ja sisukset aurinkoiseen kuperkeikkakakkuun. Ja tässä olisi saavutukset nähtävillä.

IMG_0469

IMG_0421

IMG_0440

Munankuorien lisäksi tarvittiin ruukullinen Helmililjoja jotka paloittelin sipuleiden mukaan paloiksi sekä lisäksi laitoin koristeeksi pienen nipun meriheinää. Tärkein työvaihe tässä puuhailussa lienee se, että muistaa pestä munankuoret kunnolla. Itse käytin pesussa astianpesuainetta ja näin välttää sen ettei asetelmasta ala löyhkäämään mädäntynyt muna… Tein vielä pajuista kranssin jonka sisälle munat asettelin.

IMG_0435

Kuten jo mainitsinkin niin myös kananmunan sisälmyksille löytyi käyttöä. Tein pitkästä, pitkästä aikaa Kuperkeikkakakun.

IMG_0361IMG_0393IMG_0365

Tätä kakkua tehtiin usein lapsuudessani. Se on helppo ja nopea tehdä. Tässä resepti jos joku teistä kaipaa vinkkiä pääsiäisen herkkupöytään.

150g margariinia ja 2 dl sokeria vatkataan. Joukkoon sekoitetaan 3 kananmunaa, 1 dl ananaslientä, 2 tl leivinjauhetta ja 4 dl vehnäjauhoja.

Ennen kakun paistamista sulata kakkuvuoassa 50g margariinia ja voitele sillä sulatuksen jälkeen vuoan reunat. Ripottele 1 dl fariinisokeria pohjalle ja aseta ananaksen palat fariinisokerin päälle. Tämän jälkeen kaadu kakkutaikina vuokaan ja paista kakku 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Hyvää palmusunnuntaita teille kaikille!

IMG_0417

 

Pin It