Pikkuruisen potilaan piristykseksi pöytäliinateltta

Tässä sitä vihdoin ollaan hiihtolomaviikon sunnuntaissa. Onneksi pääsimme sinne Muumilaaksoon vierailemaan, mutta muuten viikkomme onkin hurahtanut sairastelujen merkeissä. Torstaista asti potilaspaikkaa on varannut Neiti Helmi. Tänään vihdoinkin parantumisen merkkejä on ollut  näkyvissä ja sen kunniaksi tein valmiiksi pitkään ja hartaasti odotetun pöytäliinateltan. Idean tähän olen saanut äidiltäni joka on kertonut, että hänellä oli lapsuudessaan pöytäliinasta tehty teltta.

IMG_9954-2IMG_9928-2IMG_9943-2IMG_9938-2IMG_9933-2IMG_9975-2

Taitava ompelija olisi tehnyt tämän varmasti suitsait, mutta itselläni meni melkoisesti aikaa pohdiskeluun, suunnitteluun ja epämääräiseen väsäilyyn. Tässä kohdassa lienee parasta kertoa lisää ompelutaidoista, jotka ovat melko surkeat ja ovat aina olleet. Yläasteella olin innostunut käsitöistä, mutta ehdottamani ideat olivat käsityöopettajan mielestä liian moderneja tai outoja ja hän palautti haaveiluni aina takaisin maan pinnalle. Ja niin vain tein perus villasukat ja neulepaidat ja muut. Yritin silti, yritin oikein kovin, sillä halusin olla hyvä. Kuinka tyytyväinen olinkaan, kun todistuksessa koreili loistava numero käsitöistä. Hetken jo ajattelin olevani hyvä, kunnes kuulin äidiltäni joka puolestaan oli kuullut opettajaltani, että numeroni oli hyvä siksi, että olin yrittänyt niin paljon. Ei suinkaan siksi, että olisin ollut hyvä. Arvatkaa vaan olinko raivoissani. Vaikka tottahan se olikin.

Lasten synnyttyä ne vähäisetkin ompelutaidot ovat olleet kuitenkin hyvään tarpeeseen. Vaikka itse sanonkin niin tästä teltasta tuli kiva. Olen nimittäin niin lopen kyllästynyt niihin kaupasta ostettuihin teematelttoihin joiden kangas ei mm hengitä. Kuinka monta kertaa hikeä pyyhkien olenkaan sellaisessa teltassa lasten kanssa istuskellut. Mutta nyt meillä on pöytäliinateltta keittiön pöytään. Helpottaa kummasti omia keittiöpuuhia, kun lapsillakin on mukavaa puuhailua keittiössä.

IMG_9963-2IMG_9946-2IMG_9958-2IMG_9974-2

Ja ihan pöytäliinaltahan se toisesta suunnasta näyttää jos haluaa kääntää rauhallisemman suunnan itseensä päin. Telttailun voimin ponnistamme kohti uutta ja toivottavasti terveempää viikkoa kohden. Hyvää viikkoa myös teille kaikille muille!

 

 

Pin It