Nostalgia-reseptillä suoraan kohti ystävänpäivää

Muistatko mikä oli ihka ensimmäinen reseptisi? Suosikkileivonnaisesi jonka halusit oppia itsekin tekemään? Itselläni on yksi herkku ylitse muiden joka on seurannut matkassani kaikki nämä vuodet: suklaaneliöt, mokkapalat rakkaalla lapsella tuntuu olevan monen monta nimeäkin. Ystävänpäivän lähestyessä otin reseptin jälleen esiin; tosin vähän uudistetun reseptin, koska se toimii myös muffinseihin.

IMG_8875

IMG_8927

IMG_8883

Tähän jokaisella lienee useampiakin reseptejä olemassa, mutta tässä omani.

100g margariinia sulatetaan ja nostetaan jäähtymään. 3 kananmunaa ja 2 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria vatkamaan vaahdoksi. 3,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 2rkl kaakaojauhetta sekoitetaan ensin keskenään ja sitten yhdistetään taikinaan. Lopuksi joukkoon lisätään alussa sulatettu margariini ja 1,5dl maitoa varovasti sekoittaen. Taikinasta tulee n 12 muffinsia. Paista 175-asteisessa uunissa 18-20 minuuttia. Jäähdytä. Kuorrutteeseen tarvitaan 75g sulatettua margariinia. Joukkoon lisätään 2 rkl kaakaojauhetta, 3 dl tomusokeria ja 3 rkl vahvaa kahvia hyvin sekoittaen. Kuorrute muffinsien päälle ja sitten pikapikaa koristelemaan ennen kuin kuorrute jähmettyy liikaa.

IMG_8917

IMG_8887

Tämä herkku on kyllä melkoisen takuuvarma sillä yleensä kaikki lapsetkin tykkäävät tästä. Tämä ei myöskään vaadi leipurilta kohtuuttoman suuria taitoja. Nämä muffinit kestävät hyvin myös pakastuksen. Sikäli mikäli jotain pakastettavaa jää!

IMG_8899

Ystävänpäivä hurahti tämä vuonna eteen sellaisella vauhdilla, että meillä jäi kortitkin tekemättä. Paitsi Aarren joka oli enemmän kuin vakuuttunut, että hänen on vietävä kortit puolelle päiväkodin lapsista. Ystäviä kaikki. Kuulemma.

IMG_8941

IMG_8974

Näillä edetään siis tänään perjantaina. Huomenna uudet jutut ja puuhat. Oikein mukavaa viikonloppua ja kuullaan pian.

 

Pin It