Kuumeessa matkakuumeessa. Matkakohteena Legoland

Etenkin näin, kun hiihtoloma on aluillaan eikä meidän perheellä ole mitään matkasuunnitelmia hiihtolomaksi niin mielen valtaa matkakuume; oikeasta kuumeesta ja ärsyttävästä flunssasta huolimatta tai ehkä juuri siksi. Mutta suureellisen matkakuumeen kourissa ollaan. Tämän vuoden ensimmäinen matkamme tulee yllätys-yllätys olemaan Legolandin matka. Olisikohan tämä kuudes vuosi putkeen, kun käymme siellä. Perheemme matkapalaveri-äänestyksessä jostain kumman syystä Legoland sai pisteitä kasaan enemmän kuin piti edes olla mahdollista saada?! Pojat!! Kieltämättä Tanskan Legoland on ihan huikea lapsiperhekohde ja etenkin poikien elämässä Legot ovat tärkeysasteikolla sijalla 1. Kävin kuva-arkistoa läpi ja tässä jutussa tulee olemaan kasapäin kuvia. Lopussa vielä lisäinfoa miten ollaan Legolandiin matkattu, miten majoituttu jne.

Teemapuisto, huvipuisto, miljoonien legopalikoiden koti ja paljon muuta. Joka kerta olemme olleet yhtä innostuneita, ihastuneita ja ihmeissämme kuinka kertakaikkisen upeita legorakennelmia puisto on tulvillaan. Kaupunkeja, nähtävyyksiä, liikkuvia autoja, junia ja laivoja. Star wars-osio ja löytyypä jopa oma osionsa Lego Friendseille.

IMG_3541

IMG_3581

IMG_3571

IMG_3608

_MG_6793

IMG_3577

Oman hohdukkuutensa pienoismalleihin antaa se, että osassa on mahdollisuus itse osallistua esimerkiksi ajoneuvojen liikutteluun nappia painamalla tai vipua vääntämällä.

IMG_3690

IMG_3575

IMG_3572

IMG_3544

_MG_6781

Legorakennelmien lisäksi Legoland on hurjan hauska ja monipuolinen huvipuisto. Laitteita on joskinlaisia; hurjista vuoristoradoista, maltillisiin duplo-laitteisiin ja tietenkin kaikenlaisia laitteita joihin tavalla tai toisella Legot liittyvät.

IMG_3565

_MG_6661

IMG_9379

IMG_9216

IMG_3632

Tärkein ns laite viimeisenä kahtena kertana esikoiselle on ollut ns Lego-autokoulu jossa suoritetaan ajokortti. Aika jännä paikka varmasti, kun ensin ns ajo-opetus tapahtuu englanniksi (ja tanskaksi) ja sitten pitäisi hallita liikennesäännöt: osata ajaa oikeaan suuntaan, pysähtyä liikennevaloihin, käydä tankkaamassa ja autopesulassa jne. Saattaisi olla varsin hyvää harjoittelua meille monille aikuisillekin.

IMG_9369

Majoitusvaihtoehtoja löytyy monia. Ensimmäiset kerrat olimme yötä Lego Hotellissa joka sijaitsee aivan Legolandin vieressä. Todella mukava lapsiperhehotelli. Teemahuoneita ja tavallisia huoneita. Ensimmäisellä kerralla kävi sellainen onnenpotku tai suuren suuri markkinointikikka, että huoneemme upgradettiin parhaimpaan mahdolliseen teemahuoneeseen. Sillä hetkellä lottovoitto, mutta seuraavina vuosina… no voitte vain kuvitella millaisia keskusteluja olemme käyneet. Tuleeko teemahuone? Samanlainen kuin ensimmäisellä kerralla?  Osittain tästäkin syystä viime keväänä valitsimme majoitukseksi Lego Holiday Villagen. Matkaa puistoon on n. 500 metriä. Ja täälläkin oli tarjolla teemahuoneita. Mutta huomattavasti kohtuullisempaan hintaan. Lego Holiday Villageen suuntaamme myös tänä keväänä.

Kesa_2010_-193_MG_6649_MG_6650Kesa_2010_-209

_MG_6713

Upeita yksityiskohtia, hauskoja ideoita ja selkeästi lapsille suunniteltua!

IMG_9250IMG_9281IMG_9248IMG_9194IMG_9193IMG_9231

Me olemme matkanneet Legolandiin omalla autolla; laivalla Tukholmaan siitä Ruotsin halki, yöpyminen ja aamulla uusin voimin vielä muutama tunti autossa ja sitten perillä Billundissa. Seikkailu on ollut meidän perheelle sopiva siitäkin syystä, että pidämme kaikki autoilusta. Suuren suuri laukku eväitä mukana olemme välttäneet turhat pysähdykset. Takaisin olemme tulleet mm siten, että olemme olleet muutaman päivän Kööpenhaminassa ja yhtenä vuonna jatkoimme matkaamme Italiaan asti. Näistä matkoista lisää myöhemmin täällä blogissa.

Viime vuonna lensimme ensimmäistä kertaa Legolandiin. Billundissa on myös lentokenttä, mutta koska emme löytäneet sinne kohtuuhintaisia lentoja lensimme Kööpenhaminaan ja siitä vuokra-autolla hurautimme Billundiin. Tämä on nopea tapa jos aikaa matkailuun on vain muutama päivä. Tänä vuonna matkamme tapahtuu myöskin tämän kaavan mukaisesti. Toukokuussa. Joten eipä siihenkään nyt enää niin paljon aikaa ole.

Vinkki vielä ajankohdasta jolloin Legolandiin kannattaa matkata. Itse olemme olleet siellä kesäkuussa, heinäkuussa ja viimeksi toukokuussa. Heinäkuussa ihmisiä on todella paljon ja laitteisiin pitkät jonot. Toukokuu on kerrassaan mainio aika. Laitteisiin ei yhtään jonotusta, henkilökunta uudesta kaudesta innoissaan ja saimme mielestäni todella erityisen hyvää palvelua!

IMG_3527

IMG_3588_MG_6798IMG_3585

Olisi mukava kuulla teidän muidenkin matkasuunnitelmista ja kerron mieluusti myös lisää Legolandin matkoista jos joku haluaa tietää.

Pin It