Vuoden 2016 ensimmäinen päivä

IMG_6461

Onnekasta alkanutta vuotta. Nyt se on totta; vuosi 2016 on alkanut. Jätin vuoden 2015 mieluusti jo taakseni ja suuntaan nyt uudella innolla tähän vuoteen. Olen monista uusista asioista niin innoissani etten meinaa tuolissa pysyä; etenkin töiden suhteen olen osittain uusien asioiden edessä. Kotona lapsien kasvua on ihana seurata. Neiti H on parina päivänä ottanut jo kymmenen askelta ilman tukea. Kuin pieni lentoon lähdössä oleva lintu. Hento, arka mutta tahtova. Haparoivin askelin kohti elämää.

Tämä päivä on mennyt kotona lepäillen, pelaillen, leikkien ja nyt elokuvan merkeissä; tosin itse vaivihkaa hiippailin läppärille. Itselläni on myös ihan hirmuinen matkakuume joten ajatuksissani olen leijaillut hiekkarannelle jonnekin lämpimään (tai kaupunkilomalle tai ihan minne tahansa)

IMG_6456

Vuoden ensimmäisen päivän kunniaksi meillä oli tarjolla juustokakkua. Tähän juustokakkuun sain onnistuneesti kadotettua kaikki loput joulupiparit. Jos jollakulla muullakin pipareita pyörii vielä kaapissa niin juustokakun pohjana ne toimivat yllättävän hyvin. Sopiva ripaus vielä joulua, mutta vahvasti jo uutta vuotta. Sitruunan maku juusto-osiossa toi kaivattua raikkautta. Jos joku kaipaa tarkkaa reseptiä niin täältä sen saa. Mietin muuten, että olisiko parasta jos jatkossa aina laittaisin suoraan reseptin vai onko se täysin turhaa? Mielipiteitä?

Palaan vielä pikkuruisen eiliseen iltaan. Juhlistimme tosiaankin vuoden vaihtumista ihan vain perheen kesken. Oli mukava ja rento ilta. Iloinen ja jopa riehakas. Meillä on perinteenä ollut ottaa uuden vuoden potretit. Tänä vuonna niistä tuli tällaiset. Yksi halusi välttämättä olla kuvissa collegehousuissa, yhtä vähän pelotti ainakin confettitykin pamaus, yksi korjasi siskon hiuspantaa ensimmäistä kertaa jne. jne.

IMG_6987

kooste

IMG_7015

Tehdään tästä vuodesta yhdessä meille kaikille hyvä ja onnellinen vuosi. Kuullaan jälleen huomenna jolloin kerron tarkemmin siitä, että sittenkin taidan olla edes vähän satakuntalainen. Huomiseen.

Tässä vielä juustokakun ohje

Pohja:
Pipareita keskikokoisia 15-20kpl
Margariinia 75-100g

Täyte:
4 liivatelehteä
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaviiliä
4rkl sitruunan mehua
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria

Hienonna piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos ison vuoan pohjalle tai useamman pienen (kuten itse olin tässä tehnyt) ja siirrä vuoka/vuuat jääkaappiin. Pane liivatteet runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Purista sitruunan mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hiukan. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili ja sokerit. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan/vuokiin. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa jos vain suinkin ennätät.

 

Pin It