Voihan pretzel – sisältää ohjeen ja toimintasuosituksen

Vuoden ensimmäinen viikko alkaa olla lopuillaan. Ajattelin, että pikaisesti sunnuntain kunniaksi teen aamiaiselle pretzeleitä. No ei ollut nyt ihan kaikkein helpoin tai etenkään nopein puuhailu. Hyviä niistä lopulta tuli, mutta valmiiksi ne tulivat siinä vaiheessa kun Neiti H heräsi jo ensimmäisiltä päiväuniltaan.

IMG_7375

Itselläni ei ollut tähän valmiiksi mitään reseptiä. Etsin jo joululomalla sopivaa reseptiä mutten oikein löytänyt. Nyt löysin bbcfoodin reseptin jota hiukan muutellen käytin.

IMG_7302

Resepti lyhennettynä; pohjataikina tehdään 5-6 tuntia ennen varsinaisen leivonnan aloittamista. Itse tein tämän osion jo yömyöhään valmiiksi, että pääsin heti aamulla jatkamaan. Tässä vaiheessa tarvitset 250ml kädenlämpöistä vettä, 100 g jauhoja ja 40 g hiivaa. Nämä sekoitetaan ja kulho peitetään kelmulla. Tuntien kuluttua homma jatkuu seuraavasti lisätään kädenlämpöistä maitoa 250ml, 2 ruokalusikkaa suolaa, 1 ruokalusikkaa ruskeaa sokeria, 80 g sulatettua margariinia tai voita ja 900g jauhoja. Sitten taikinaa sekoitetaan. Taikina on tässä vaiheessa jo aika ”tönkköä”. Ja taas annetaan nousta; n 1,5 tuntia. Sitten taikinasta muotoillaan pretzelit. Juupa juu; meikäläiseltä on jäänyt marttojen ja muiden leivontakurssit väliin eli muotoilussa oli jonkin verran ongelmia. Lopulta epämääräiset rinkulat laitetaan hetkeksi nousemaan ja siitä ikkunan eteen tuuletukseen(!?!). Samalla kattilassa pitää lämmittää 1l vettä ja lisätä siihen 3 ruokalusikkaa soodaa. Rinkelit käytetään kiehuvassa soodavedessä n 5 sek ajan jonka jälkeen päälle ripotellaan sormisuola. Sitten pretzelit menevät uuniin n 200 astetta ja n 20 minuuttia. Ja lopulta kaiken vaivan jälkeen ne ovat valmiit. Hurraa!

IMG_7431

IMG_7398

Hupsista; osasta tuli VALTAVAN suuria..

IMG_7423

Jokunen sentään oli suht kuvauksellinen. Ja tosiaankin maku oli hyvä. Mutta, mutta nyt on kyllä rehellisyyden nimissä todettava, että Lidlin pretzelit taitavat viedä voiton. Maku näissä oli hyvä, mutta oli näissä kyllä aikamoisesti puuhaa.

IMG_7383

Nyt ollaan vallan pyöritty ruokien ja leipomusten keskellä täällä blogissa, mutta lupaan, että alkavalla viikolla blogissa on muutakin. Nimittäin ainakin Star Wars-juttuja heti huomenna. Kaikilta osin jännittävä viikko alkamassa. Hyvää viikkoa teille kaikille muillekin!

Pin It