Vohveleita ja laiskottelun opettelemista

Perjantai. Kello 13.30 Olen kotona. Paistan vohveleita, syön myöhäistä lounasta ja kuvaan kuvitusta tänne blogiin. Hengitän syvään. Jos tarkkoja ollaan niin tunnen pikkuruisen piston; voi apua jos kaikki tietäisivät, että olen kotona laiskottelemassa?!?

IMG_7477

Miten voi olla, että itseeni on niin syvälle juurtunut ajatus siitä, että pitäisi olla super kiireinen, hurjan tehokas ja erityisen aktiivinen? Tällä samalla ajatusmallilla laiskottelu ei missään muodossa ole sallittua. Ehkä siksi tuntuukin niin hurjan oudolta saada olla kotona keskellä päivää tuntematta huonoa omaatuntoa (tai ainakin yrittää olla tuntematta!) Vapaus määritellä omat työajat lienee yrittäjyyden parhaita puolia?

IMG_7459

Vaikka itse yrittäjänä olenkin täysin untuvikko niin aikaisempi työpaikkani oli hyvin yrittäjämäinen. Mutten koskaan osannut pitkien työpäivienkään jälkeen nauttia hyvällä omallatunnolla arkivapaista. Yritin niinäkin hetkinä vaikuttaa kiireiseltä ja tehokkaalta. En ainakaan halunnut vaikuttaa laiskalta. Saati olla taakkana työnantajalleni.

Tarvittiin kolme lasta ja oma yritys, että vihdoinkin opin nauttimaan myös laiskottelusta. Niistä hetkistä jolloin kerätään voimia tulevaan. Suunnitellaan ja unelmoidaan. Haaveillaan. Hengitetään syvään ja syödään yksi vohveli liikaa.  Laiskottelevaa viikonloppua teille kaikille.

IMG_7489

Pin It