Joulukauden aloitus ja päätös – pari herkkua ettei laihtumaan ainakaan pääsisi

Nyt olisi varsin oikea aika sanoa vihdoinkin joulukaudelle heipat ja siirtää katse kohti kevättalvea. Eikö? Tänä vuonna aloitimme joulukauden hyvissä ajoin ja tänään tosiaan päätimme sen. Molempia kertoja yhdistää se, että meillä oli ihanat vieraat jakamassa kanssamme näitä hetkiä + tarjoilut olivat melkolailla samat molemmilla kerroilla. Tadaa no jouluinen (kröhöm) bataattihampurilainen ja rakuunaporkkat. Joko jauhelihapihvillä tai halloumi-juustolla; ruokailijasta riippuen.

IMG_7258

IMG_7254

Bataattihampurilaisiin tarvitset bataattia ja oliviiöljyä sekä tietenkin mieluisat täytteet. Meillä täytteinä tosiaankin ruokailijasta riippuen oli joko jauhelihapihvi tai halloumijuusto sekä salaattia, punasipulia, juustoa ja majoneesia. Bataatit pestään todella hyvin ja leikataan sopiviksi rinkuloiksi. Öljytään oliiviöljyllä ja paistetaan uunissa 225 asteessa n. 20 min. Rakuunaporkkanoihin tarvitset porkkanoiden lisäksi myöskin oliiviöljyä ja tietenkin rakuunaa. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Öljyä ne ja ripottele päälle rakuunat. Ja sitten uuniin paistumaan.

IMG_7273

IMG_7289

Eihän pirskeet olisi mitkään todelliset pirskeet ilman kunnollista jälkiruokaa. Tänään jälkiruuaksi oli tarjolla suklaacookie-keksejä vaniljajäätelöllä täytettynä. Cookie-ohjeen olen löytänyt Kinuskikissan sivuilta. Olen lisännyt siihen ainoastaan hiukan kaakaojauhetta, että olen saanut cookieihin tummemman sävyn + tilkan maitoa, koska taikina olisi muuten ollut niin ”tönkköä”.

IMG_7285

Vatsat herkkuja pullollaan on hyvä päättää tämä joulukausi. Huomenna alkaa arki. Tuntuu kyllä oikeastaan todella hyvältä sanoa arki. Ja parin päivän päästä ollaankin taas viikonlopussa. Kuullaan viimeistään silloin. Onnellisia arkipäiviä teille kaikille.

 

Pin It