Pimeyden keskellä kohti itsenäisyyspäivää

Varmasti vuoden pimein päivä. Ankea! Kerrassaan surkea. Mutta mieleni on valoisa. Saan aloitella tätäkin viikonloppua itsenäisessä Suomessa. Hyvässä sellaisessa. Olen toiveikas tulevaisuuden suhteen niin omani kuin Suomen. Tässä lupaamani pikkuruinen suolainen herkku. Ihan maailman paras näkkileipä. Reseptin olen luvalla lainannut Smallstoren (www.smallstore.fi) Sallalta. Tarkka resepti löytyy tämän jutun lopusta.

IMG_5679

 

Tämän näkkileivän erikoisuus on päälle ripoteltava laventelisuola joka ihanalla tuoksullaan täyttää koko kodin.

IMG_5662

IMG_5705

Me juhlistamme Suomen lisäksi tulevana viikonloppuna Neitin H:n 1-vuotis syntymäpäiviä. Ajattelin laittaa tarjolle näkkileipäsiä Koskelaskija-juuston kera sekä koristeena mustikka ja sininen nauha muistuttamaan juhlapäivästä.

IMG_5690

IMG_5608

Tätä kerrassaan mainiota suolaa saa ostaa Smallstoren nettikaupasta tai heidän upeasta joulumyymälästä joka löytyy Forum korttelista. Kannattaa ehdottomasti poiketa!

SALLAN IHANA THE LAVENTELINÄKKÄRI

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1-2 rkl unikonsiemeniä
½ -1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
1 dl ruisjauhoja
1 dl ruisrouhetta
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vettä
loraus öljyä
päälle A’Romin laventelisuolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä noin 30 minuuttia.
Taputtele taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele laventelisuola tasaisesti taikinan päälle ja paista uunissa 145 asteessa noin tunnin. Näkkäri on jo rapeaa ja kuivunut kun otat sen pois uunista, silloin tiedät sen olevan valmista.

Onnellista itsenäisyyspäivää teille kaikille.

Pin It