Ihan maailman paras joululahja

IMG_7382

Joulu alkaa jo tässä vaiheessa tammikuuta olla enemmän kuin vahvasti taakse jäänyttä elämää, mutta siitäkin huolimatta haluan jakaa meidän joulun teidän kanssanne. Joulun jolloin saimme ihan maailman parhaimman joululahjan; Neiti Helmin. Jouluvalmistelut eivät ehkä sujuneet ihan yhtä mallikkaasti kuin muina vuosina, mutta kaikki saatiin kuin saatiinkin valmiiksi. Tosin jouluaattoaamuna kello seitsemän heiluin vielä imurin kanssa…

IMG_6993IMG_7000IMG_7008IMG_6989

Olen jouluihminen todellinen jouluhössöttäjä. Mutta en todellakaan ole käsityönlahja maailmalle, mutta siitäkin huolimatta halusin virkata Helmille ensimmäiseksi jouluksi mekon, pannan ja tossut joiden jokainen silmukka sisältää suuren määrän rakkautta. Tossuista tuli tosin sellaiset, että ne pysyivät jalassa juuri ja juuri sen hetken, että kuvat saatiin otettua.

Joulukorttien kanssa meille tuli enemmän kuin kiire eikä Posti ennättänyt niitä enää kuljetella joten korttien toimitus onnistui vain niille joiden kanssa tapasimme. Korttikuvauksessa oli myös haastetta, koska yksi kuvattava on lähes aikuisen kokoinen ja toinen pikkuruinen vauveli ja kolmas ikuinen pelle. Ja vielä kun Herra Kanelikin haluttiin kuvaan. Hmmm… Ensin testattiin perinteistä kuvaa.

IMG_7143

Ei, ei, ei. Ei sittenkään tällä kerralla tätä. Vaan jotain ihan muuta.  Tähän kuvaan pojatkin olivat tyytyväisiä. Ei tarvinnut edes uhkailla tai lahjoa.

IMG_7129IMG_7109IMG_7110fb

Lahjat kuuluvat olennaisena osana ainakin lasten jouluun. Pojat olisivat halunneet antaa jokaiselle ystävälleen lahjan tänä jouluna. Tuskaisena pohdin, että saamme ostaa koko Tigerin tavaroista tyhjäksi kunnes keksin, että pojat voisivat leipoa ystävilleen piparit. Ongelma ratkaistu ja innokkaat leipurit ryhtyivät työhön.

IMG_7182IMG_71901515206_492919800847348_1653203012_n

Tosin joukossa on aina poikkeus, sillä Aarre oli jo hyvin aikaisessa vaiheessa ilmoittanut haluavansa antaa parhaalle ystävälleen lahjaksi korkokengät kultaisessa lahjalaatikossa. Kuka äiti voisi vastustaa näin ihanaa ajatusta?

IMG_7282

Itsekin innostuin leipomaan pojille erityiset lumiukkopiparit. Riemu oli huipussaan, kun pojat saivat aattoaamuna piparit aamupalaksi. Vaikka eihän niitä tietenkään raaskinut syödä. Joten söimme suklaata. Ja lumiukot säästyivät kuvattavaksi.

IMG_7327IMG_7315IMG_7300IMG_7302IMG_7296IMG_7307IMG_7359IMG_7347

Tulihan lopulta se aattoiltakin ja joulupukki löysi tiensä meidän kotiin. Voi sitä iloa ja riemua. Vaikka ei pukki tosiaankaan tänä vuonna sitä parasta lahjaa tuonut. Hänet olimme saaneet jo aiemmin.

IMG_7561

Neiti Helmi. Ihana, pikkuruinen tyttönen. Joka nukkui lähes koko joulun onnellista vauvan unta. Ja onnellisen, iloisen, riehakkaat isot veljet. Perhe; unelmien unelma. Elämä on tässä ja nyt. Tästä on hyvä jatkuu vuotta 2015 IMG_7340IMG_7363

IMG_7513IMG_7529IMG_7470IMG_7461

Pin It

Kommentit on suljettu.