Suussasulavaa marenkia rakastavaisille

marenki

Kun on suht onnekkaasti selvinnyt maanantaista; on hyvä hetki muistella mennyttä mukavaa viikonloppua. Pääsimme ihastelemaan ystäviemme uutta kotia ja samalla juhlistamaan heidän kihlautumistaan. Olen jo pitkään haaveillut suklaisen marengin tekemisestä ja nyt sain siihen hyvän syyn.

marenki2

Valmistin marengin perinteisellä reseptilläni (6 valkuaista, vajaa 4dl sokeria ja 1-2 tl vaniljasokeria) Pursotin sopivia kököjä. Sulatin suklaan ja ”marmoroin” sen kanssa marengin. Uunissa (120 asteessa) pidin marenkeja noin tunnin. Ja nam; herkut olivat valmiit. Tai ainakin lähes valmiit.

IMG_9989

marenki9

marenki6

marenki8

Tällä kerralla teinkin suklaamarenkeihin täytteen; kermaisen herkun johon lisäsin suklaista rouhetta ja granaattiomenaa. Granaattiomena antoi mukavasti hieman happamuutta ja ”rapsakkaa purtavaa”, kun muuten marenki sulaa niin helposti suussa.

marenki5

marenki4

Olen aina ollut marengin ystävä, mutta näistä tuli heti ensimmäisellä kerralla suosikkini. Marengin makeaa viikkoa teille kaikille. Sekä erityisen onnellisia ja rakkauden täyteisiä päiviä teille Karoliina ja Alex!

marenki7

Pin It