10000 askelta

Itselläni ei ole koskaan aiemmin ollut askelmittaria saati sykemittaria. Muutama viikko sitten sain rakkaalta puoliskoltani fitbit-nimisen härvelin lahjaksi.

IMG_9591

Olin nimittäin jo pitkään haaveillut laitteesta jolla voisin selvitellä miten oikeasti nukun yöt. Nukkumisen lisäksi olen saanut hyvää tietoa omasta liikkumista. 10000 askelta. Joka ikinen päivä. Se on laitteessa oleva tavoite. Ok; on hyvä, että on tavoitteita. Päiväni jakautuvat selkeästi kahteen; niihin jolloin istua kökötän tietokoneella editoimassa kuvia ja niihin jolloin riehun ja reuhon kuvauksissa. Kökötyspäivinä olen erityisesti pulassa; askeleita kertyy todella, todella vähän. Paljon vähemmän kuin olisin ikinä uskonutkaan. 10000 askelta on silloin oikeasti aika paljon. Jos käyn reippaalla ja suht pitkällä lenkillä ollaan jo paremmalla pohjalla.

laite

Laitetta on helppo tulkita siinä vilkkuvien valojen perusteella. Kun viisi valoa vilkkuu ollaan jo lähellä maalia! Tiedot siirtyvät näppärästi tietokoneelle josta voi tarkistella omia tuloksia. Ja halutessaan jakaa niitä.  Melko koukuttavaa; ihan mahtava fiilis, kun ohjelma huutaa hurraata ja viisi valoa vilkkuu ranteessa! Tosin häpeäksi joudun myöntämään, että illan viimeisinä tunteina monesti vielä ”tehokävelen” tietokoneen vieressä, että saan tulokset paremman näköisiksi.

ruutu

IMG_9725

10000:n askeleen ottaminen vaatii tietenkin myös hyvät jalkineet. Lenkkitossut. Pelottavaa. Kuuletteko sen saman kohinan minkä itse kuulen; keski-ikäinen tuulihousuilijako se siinä? Jep, jep se olen minä. Uutta tuulitakkia etsiskellen suuntaan askeleeni uuteen viikkoon. Hyviä ja onnellisia askeleita teille kaikille.

 

 

Pin It