Pikkulauantain kunniaksi kalahampurilainen

Liput

Hip hurraa; viikko on edennyt jo puoliväliin; pikkulauantaihin. Fiilistelen vielä viime sunnuntaisten ihanien vieraiden käyntiä. Ja samalla tässä vaikka tulevaan viikonloppuun vinkiksi kalahampurilaisen resepti. Tämä ruoka on viime aikoina ollut meillä melkoinen hitti ja maistunut hyvin myös lapsivieraille.

IMG_9070

IMG_9173

hampurilainen

ranskalaiset

Hampurilaissämpylät teen yleensä tällaisella reseptillä:

5 dl maitojuomaa
1,5 tl suola
2-3 rkl siirappia
1 pussi kuivahiivaa
5 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
Kiertoilmauunissa 200 asteessa n 15 minuuttia.

Lohimedaljongit paistoin pannulla voissa. Ja suolasin sormisuolalla. Yhdestä medaljongista, koosta riippuen, riittää 3-4 hampurilaiseen. Lisäksi salaattia, juustoa ja majoneesia. Lippu päälle liehumaan ja ranskikset tötteröön ja eikun herkuttelemaan. Jälkiruokana oli minttusuklaamuffinit ja juustokakkua. Bonuksena tarjolla oli hattaraa.

IMG_9120

IMG_9160IMG_9153OnniIMG_9131

 

Pin It