Sopinki

Kesä on saapunut – vihdoinkin! Tätä hetkeä olen odottanut lähes jo tuskaisasti. Kesällä on ihanaa, kun tulee vietettyä aikaa paljon, paljon ulkona. Tässä kesää odotellassa meillä on poikien kanssa ollut yksi leikki ylitse muiden: Sopinki. Shoppinki. Kauppaleikki siis. Leikin nimi on Onnin keksimä, koska hän muisti nähneensä Sopinki Centerin (Shopping Centerin) joskus jollain matkallamme.

IMG_7184

Tähän leikkiin on omien lasten lisäksi mahtunut hyvin mukaan myös aina kaverit. Innostuin itsekin asiasta niin, että lähdin kehittelemään Sopingille paikkaa ja jopa tuotteita. Olen aina harmitellut sitä, että kaupassa myytävät leikkikauppatavarat ovat pahvisia, kaksi leikkikertaa kestäviä saksalaisilla teksteillä varustettuja hirvityksiä. Poikien kanssa hankittiin kasa aivan tavallisia tuotteita joita meilläkin on usein ollut käytössä. Pojat kuvasivat ne ja sitten printerillä tulostettiin etiketit jotka liimasimme puupalojen päälle. Mukavaa tekemistä yhdessä ja pojatkin innostuivat, kun mukana oli laitteita ja lopputulos syntyi suht nopeasti.

IMG_7164IMG_6289IMG_7168IMG_6329IMG_6365

Sopinki sijoittui poikien leikkihuoneen ovelle johon  puoliskoni kanssa nikkaroimme laskettavan tason ja lisäksi tietenkin hienon punavalkoisen markiisin. Onni kirjoitti mainokset. Ja Aarre suunnitteli henkilökunnan hatut suodatinpusseista. Aikamoista suhinaa siinä Sopingilla on useasti ollut. Ja mielettömän hauskaa.

IMG_4759IMG_6372IMG_6361IMG_7175IMG_7192

Tänään vielä sateisen illan kunniaksi askartelimme kauppaan omat leikkirahat. Onnilla on suunnaton halu oppia tietokoneen ja Photoshopin käyttö. Jopa viikottainen WII-tunti voidaan kuulma jatkossa korvata Photoshoppailulla niin hauskaa se oli (myös oma toiveeni toteutuu ja tulen saamaan Onnista vielä korvaamattoman apulaisen kuvien käsittelyyn). Illan hauskin kohta taisi kuitenkin olla se, kun pojat kuvasivat tosiaan seteleitä varten. Aarre oli niin vallaton paparazzi, että Onni tuskin kuvissa näkyi. Kaikki muu kiinnosti enemmän; tietenkin!

Setelit

Iso kiitos kaikista ihanista palautteista jota olen saanut. Kertokaa vaan ihmeessä jos on mitä tahansa toiveita, ideoita, korjattavaa, mitä ikinä, sillä olen vasta niin alkaja tässä ihmeellisessä blogi-maailmassa, että kaikki palaute on enemmän kuin tervetullutta.

IMG_8855

Pin It