Mitkä ihmeen hiekkapelihousut?

Elämä on ihmeellinen asia ja koskaan ikinä milloinkaan ei pitäisi sanoa, että ei koskaan. Omissa ajatuksissani olin aina ajatellut ettei meidän pojat etenkään Onni ala jalkapalloilemaan. Mutta heh kuinkas kävikään. Itsestäni tuli jalkapalloilijan äiti. Kentän laidalla kiljuva kauhistus. Noh viimeinen lause ei ainakaan vielä pidä paikkansa, mutta voihan sekin vielä toteutua. IMG_8445

Olin tänään siis ensimmäistä kertaa katsomassa Onnin peliä. Matkalla kentälle Onni ilmoitti haluavansa maailvahdiksi. Siis mitä? Häh? Vain 6-vuotiaalla on sellainen rohkeus ja itseluottamus, että täysin ilman kokemusta ja harjoitusta päättää haluta maalille. Niin sitä vedettiin maalivahdin vihreä paita päälle ja ei muuta kuin maalille. Hauskaa tuntui olevan vaikkakin rehellisyyden nimissä palloja meni maaliin enemmän kuin torjuntoja tuli tehtyä.

IMG_8435IMG_8424

Vaikkakin huomasin, että lapsilla oli nyt aidosti hauskaa jäin miettimään kuinka nopeasti pelistä tulee liian totista? Kyllä kentän laidalta kuului useamman vanhemman ohjeistuksia joskin vielä varsin maltillisesti. Olen sitä mieltä, että lapsien tulisi saada olla lapsia mahdollisimman pitkään ja siksi myös harrastusten pysyä leikkinä. Jalkapalloilu tuntui mukavalta vaikkakaan yhtään sääntöä ja ohjeistusta en itse siitä tiedäkään.

IMG_8441 IMG_8443

Ja mitkä ihmeen hiekkapelihousut? Hiekkapeli? Eikö jalkapalloa pelatakaan nurmikolla? Mitä, mitä? Olen tässä viimeisten viikkojen aikana joutunut toteamaan etten oikeasti tiedä yhtään mitään jalkapallosta. Palloja on eri kokoisia ja värisiä (ja silti harjoituksissa täytyy olla tietynlainen pallo). Pallo pitää olla oikein täytetty. Nappiksien sopivan napakat. Säärisuojien valintaan käytettiin puoli päivää ja lopulta ostettiin ihanat vihertävät. Kunnes karu totuus paljastui niiden ihanien suojien päälle laitetaan sukat. Sukkia oli vain mustia, sinisiä ja punaisia. Mitä iloa siitä suojuksen kauniista väristä on jos siihen päälle vedetään mustat sukat? Miksei suoja saa näkyä? Ja sitten mitkä ne hiekkapelihousut oikein ovat? Lyhyet tuulihousut joiden kanssa saa polveensa taatusti ison haavan jos siellä hiekalla (?!) kaatuu. Mutta kerran Onni on tyytyväinen niin kai itsenikin täytyy olla eikö?

IMG_8422 IMG_8417

Vaikein asia koko jalkapallossa taitaa olla pikkuveljen kateus; missä minun joukkueeni on?; lienee Aarren yleisin kysymys. Olen yrittänyt ehdottaa, että voisimme olla kaksistaan joukkue, mutta ei 3-vuotiasta enää niin vain huijata. Ja kuka hullu nyt haluaisi kuulua sellaisen joukkueeseen joka ei tiedä koko pelistä mitään? Hmm… Ihanaa viikonloppua kaikille.IMG_8470

IMG_8457

Pin It